Scoil: Beárna Dhearg (B) (uimhir rolla 14633)

Bearna Dhearg, Co. na Gaillimhe
Flaithrí Ó Súilleabháin

1. Bhí Sean Píobaire i dun-Mór.
    Co na Gaillimhe i bhFadó agus bhí sé intighthe as bhaile an feadh diche bliadan bhí sé a chasadh abhaile an oidhche seo agas agus a dhótan ólta aige. An an mbealach abhaile béigean do dhul thar noilig sean noilig ata ann go Fóill agus dubhairt sé a cuiread annseo Dhimeigh mise as baile cáithfidh go seinfidh me port dóibh.
    CUaidh sé isteach go dtí a roilig sguidh sé an leic thuama agus thosuigh sé a cuid céol bréagh bhí fear eile ag ful an bhóthair is a dhothan olca aige chomh maith Nuair a d'airigh sé an céol.
    "Bhegora"a dubhart sé racaid mé isteach no ga rinncfid me steac Cuaidh sé isteach an a lich ba gíonna don piobaire agus tosuig sé ag deanamh rinnce núr stop