Scoil: Beárna Dhearg (B) (uimhir rolla 14633)

Bearna Dhearg, Co. na Gaillimhe
Flaithrí Ó Súilleabháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    "An bhfuil tú agh dul go dthí an Fhathach," Tá adeir an féar," an bhfuil tú ánn aón rudh a thabhairth dúm. Tá mé arsan -bhean agus tug sí séabhach do: as go brath leis agus nuair a bhí an oidhche agh teacth arias. Cuaidh sé isteach agus bhí fear ar an teach agus Cuaidh siadh a coláidh agus sán maidhín dubhairth an féar leis cuaidh alán dúiné san mbothair seo aghus níor tainigh siadh arás: Tugh an fear mada uische dó agus as gho brath leis agus tháinigh sé go dthí an teach: Agus connaich sé an caillin agus í ag suidhe sá labá agus an fear léithe." Tá Mé ag dúl leís an Fataigh a marbhuigheadh" Ó" adeir an caillín tá crann san gáirdín agus tá trucaill isthighe sán gcrann agus tá lacàn insan trucaill agus tá úbh ag an lacáin: Tá
    AT0302: The Ogre's (Devil's) Heart in the Egg
    Seán Ó Fathaigh