Scoil: Beárna Dhearg (B) (uimhir rolla 14633)

Bearna Dhearg, Co. na Gaillimhe
Flaithrí Ó Súilleabháin

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fadó, agus bhí ag cuardach obair agus tháinig sé go dtí an séipeál seo, agus bhí fir ag obair in aice leis. Chuaidh sé isteach ag dubhairt sé leis an fear. "An bhfuil tú anón obair a thabhairt dom" "Tá arsa an fear", "an bhfuil tú anán cath dá rubhall a dhéanamh:" Ta arsan an fear cát dhó rubaill a rinne. Chuaidh na fir oibre isteach cun a béile a caitheamh, nuair a thainig siad amach, bhí an cat an dhá ruball gearrtha ar an gloic. Ní gadh dom a rádh go cuireadh an buacaill ag obair. Tá an cloc seo san roilig anois agus is féidir í a sheiceál ar bhárr na roilighe cois balla.
    Seán Fáthaigh
    Maighin, Co. na Gaillimhe