Scoil: Caisleán hAicéid

Caisleán an Haicéadaigh, Co. na Gaillimhe
S. Ó Floinn

Ar an leathanach seo

1. Bhí gabha ann fadó gurbh ainm dó Seáinín. Tháinic ár Slánuightheóir isteach chuig an gceárdchain chuige lá agus asal aige. Dubhairt Sé le Seáinín crúidhte a chur fé'n asal dó. Do chuir an gabha na crúidhte fé'n asal, agus nuair a bhí sin déanta aige dubhairt ár Slánuightheóir leis na trí rudaí a bfhearr leis a iarraidh Air agus go bhfuigheadh sé Uaidh iad, "agus ", ar Seisean, Ná déan dearmad ar do anam,"
    "An chéad rud," arsa Seáinín, "An chéad duine a shuidhfidh ar an gcathaoir é do cheangal innti", " Cad mar gheall ar do anam." ars ár Slánuightheóir. "Bíodh an t-anam ar an mhéir fhada" arsa Seáinín. "An dara rud", arsa an gabha, "Mo phócaí a bheith lán d'óir agus d'airgead i gcómhnuidhe." "Cad mar gheall ar do anam, " arsa ár Slánuightheoir. " Bíodh an t-anam ar an mhéir fhada, " arsa Seáinín
    AT0330A: The Smith and the Devil (Death)
    Mary Burke