Scoil: Cill Chuana (uimhir rolla 12782)

Cill Chuanna, Co. na Gaillimhe
Liam Ó Conáin

1. Sionnach Glic.
    Bhí garradóir i dteach Caisleán Áicéid agus dubhairt sé go raibh sé amuigh maidin amháin agus chonnaic sé sionnach agus é ina luighe shuas ar sgeach agus é marbh mar dheadh. Bhí na snaig-breac ag piocadh a shúile agus ag eitill thart timcheall air agus gan faitchios ar bith orra. Héis tamaill léim an sionnach de phreab agus rug sé ar ceann de na snaig-breac. Dubhairt an garradóir nach bhfaca sé rud déanta chomh glic sin ariamh.
    Bhí fear dar b'ainm Séamus Ó Laighléas ina chómhnaidhe i gCill-Gill fadó. Oidhche amháin dhúisigh sé agus chuala sé na cearca ag glaodhach agus ag sgreadach. D'eirigh sé agus chuaidh sé amach agus fuair sé an phice. Chuaidh sé isteach i mbothán na gcearc. Chonnaic sé sionnach caithte. Chonnaic sé sionnach caithte [!] ar an urlár agus marbh "Tá tú marbh, a buachaill", ar seisean agus
    AT0041: The Wolf Overeats in the Cellar
    Seán Ó Cuinneagáin