Scoil: Cúl Árann (Clochar)

Cúl Árann, Co. na Gaillimhe
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Bóthar Caisléan Eilinn:- Bóthar atá ag dul ó Tuaim go dtí Baile-Áth-an-Riogh, agus tugtar an t-ainm sin air mar bhí sean-caisleán ann fadó agus bhí caílín in a comnuidhe ann dar b'ainm Eilinn. Tá cros-bhóthar ann fréisin, agus tá bóthar aca ag dul siar go Gaillimh agus ar an mbóthar sin tá crois mar do marbhuigh na Dubhchrónaig fear ann ins an cóghadh mhór san mbliain 1921.
  2. Tá trí bóithre in mo cheanntar féin agus tá go leor sean-bhóithre ann. Ná h-aimneacha atá ar na trí bóithre sin: - An Bothar Leacach, An Bóthar Nuadh agus an Church Road.
    An Bothar Leacac: - An ceann atá ag rith isteach go Cathair na Gaillimhe. Bóthar an deas is eadh é tá sé comh mín le urláir
        1. infreastruchtúr poiblí
    An Turlach Mór, Co. na Gaillimhe