Scoil: Cúl Árann (Clochar)

Cúl Árann, Co. na Gaillimhe
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

Ar an leathanach seo

1. Tá tobar beannuighte i gCo. an Cláir in-aice le Líos-Dum-Bhéarnaigh, tobar Naomh Brigde an t-ainm atá air. Théigheann a lán daoine a bhíonn as a sláinte ann, agus théigheann siad thar timceall an tobair. Bhíonn iasg le fhéiceal ins an tobar, corr-uair agus aon duine a dfheacfeadh an t-iasg seo bheadh sé leisighthe
    Filomena Ní Chathain, Máirtín Ó Cathain,
    Cill-Sgeach
  2. Chuala mé go raibh tobáirín beannuighthe an-ghearr do Cearroe i gConamara. Tugann siad Tobar Colmcille air, agus an naomadh lá do mhí an Mheithim tagann siad ann ins na gceadtá, mná, fir agus páistí le chéile le turas a thabairt ann. Tá an tobar ar bhruach na fairrghe. Tagann an taoidhe isteach air 'chuile lá agus nuair a théigheann sé amach arís tá an tobáirín beannuighthe annsin i ndoimhneas
        1. naoimh
    Máirín Ní Choncarra