School: Cúl Árann (Clochar)

Cúl Árann, Co. na Gaillimhe
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

1. (continued from previous page)
    de na fir phíosa feola dí agus thosuigh sí ag ithe ar a ditheall. Nuair a bhí an píosa sin ithe aicí tugh siad píosa eile dí agus dubhairt leití a dhul abhaile. Annsin d'imthig na fir agus an teine agus bí cos na caorach ag an bean. Bhí sí abhaile ar a dó dheag a chlog agus chuir sí an feoil siós ar an teine agus d'ith d' sí a suipéar agus d'imthigh sí in a codladh.
  2. Sgéal
    Bhí tailiúir ann fadó darbh ainm Míclín. Bhí sé pósta agus bhí sé féin agus a bhéan go sona sástá. Táilliúir cliste do beadh Míclín agus bhí sé ar a chumas cultacha eadaigh a dhéanamh. Nuair a bhí Míclín chupla bhliadain póstá chuaidh an saoghal go mór in a choinnibh. Ní raibh fághtha aighe acht a sháith eadaigh chun culaith eadaigh amháin a dhéanamh. Dubhairt le na mnaoí go ngearrfadh sé an t-éadach sin i bhfuirm agus i gcóir sul a rachadh sé a chodladh agus go n-éireochadh sé go
    Máirín Ní Choncarra
    An Turlach Mór, Co. na Gaillimhe