Scoil: Cluain le Fán (uimhir rolla 12817)

Cluain Luifin, Co. Mhaigh Eo
Seán Ó Callaráin

Ar an leathanach seo

1. Bhí amadán ann uair amháin. lá amháin nuair a bhí sé ag imirt le buidéal do cuir sé a mhéar isteach í sglugaide an bhuideail agus ní raibh sé indhon é do tarraingte amach. Thosuigh sé ag rith thall agus i bfus ghá rádh, "Tabhair dom sgían, tabhair dom sgían."
    Tar éis tamaill tháinig fear agus bhí sgían aige. "Fosgail é, fosgail é" arsan an t-amadán, "agus gearr an mhéar seo díom." Nuair a chuala an fear é sin do chuir sé an sgían in a phóca aríst. Tháinig fearg ar an amadán gur bhrus sé an buidéal ar cloigeann an fhir, agus tháinigh a mhéar amach slán. Annsin chuaidh an fear abhaile agus a cloigeann briste, agus chuaidh an t-amadán abhaile agus a mhéar slán.
    Bean Ní Fhairiac
    An Ráth Ard, Co. Mhaigh Eo