Scoil: Cluain le Fán (uimhir rolla 12817)

Cluain Luifin, Co. Mhaigh Eo
Seán Ó Callaráin

Ar an leathanach seo

1. Bhí feár agus bean ina gcómhnuide i mBhaile-Ata-Clíath fadó. Fuáir an bhean bás agus bhí fainne óir ar a méar aicí. Do chúir na comharsanna san roilig í.
    Bhí buachaill aimsire ag an bhfear, agus bhí fhios aige go raibh fáinne óir ar mhéar na mná. I lár na h-oidhche chuaidh an buachaill go dtí an uaigh agus d'fosgail sé an uaigh agus an connra. Ní raibh sé indhon an fainne óir a bhaint de'n-a mear. Thóg sé amach sgían agus do ghearr se an mhéar. D'eirigh an bheán agus arsa sise "cá bdhuil mé, cá bfhuil mé? Nuáír a chuala an buachaill í ag cainnt, ríth se abhaile ar nós na gaoithe.
    Shiubhal an bheán abhaile agus bhuail sí ar an doras. Nuáir a chonnaic an cailín aimsire í tuit sí i laige acht nuair a chonnaic an buachaill í do chúir sé failte roimh fiche blian ina dhaid sín fuáir an beán bás
    AT0990: The Seemingly Dead Revives
    Bean Ní Cameron