Scoil: Cluain le Fán (uimhir rolla 12817)

Cluain Luifin, Co. Mhaigh Eo
Seán Ó Callaráin

Ar an leathanach seo

1. Lá bréagh Samhraidh bhí paistí na sgóile ag obair go crúaidh agus gan focal asta. Thaining fainleóg isteach an bhfuinneóg agus luigh se ar chloigheann gasuir bhig.
    Scannruigh an buachaill agus do leig sé sgréad as, agus ar an am céadhna chúir sé suas a lámh agus do rug sé ar an bhfainleoig. Núair a chonnaic na buachaillí eile é thosuigh siadh ag gairí, agus nuair a chonnaic an Máistir é thosuigh sé ag gáire freisin.
    Chuaidh an buachaill amach godtí doras na sgoile agus thug sé piosa dá lón do'n bhfáinleóig agus do leig sé amach í.
    Bean Ní Cameron
    An Cartún, Co. Mhaigh Eo