Scoil: Clochar na Trócaire, Baile an Róba

Baile an Róba, Co. Mhaigh Eo
Na Siúracha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    na béarfar go dtí deireadh an t-saoghail". "Is doilig liom sin a creideamh le mar tá fhios agam féin gur mar mac Lesge nuair a bhí Cormach Mac Airt agus Tara agus ba é an fear tinne a b'fearr sa domhan." "Bhí eolas agam ar mach Lesge agus ba cheart dom a bheith théigeadh sé don coill agus d'iomchuir sé an toradh amad ar a dhruim. Bheith sé bruith go ceann seacht oidhche 'gus seacht lá, agus annsin codhladh sé seacht oidhche 'gus seacht lá. Ní sin é an caoi liomsa an méid atá orm a dheanamh mo trí blead úir a leagant anuas bruitheadh siad beatha agus tiubradh iteamh go méid a tiucad agus tá le teacht agus ag deire na bliadn[a] beidh siad chomh maith is bhíodar ar dtús[."] "Is tú an fear is fearr sa domhan má[s?] fhior duit cuile rud tá tú rádh." "Is fíor dom a máigistir." Rinneadh ar sórt socradh annsin le chéile. "Ba mhaith an lá faoilreacht a bhí agat indhiu. "Taobhi" ar san prionnsa. "Is mór an t-aonadh nár dubhairt tú le cuid go do daoine muinntreach teacht agus ualach drama don raoc sin a thabhairt abhaile bá mór an
    Brighidh Ní Chuinn
    Seán Mac Chuinn