Scoil: Clochar na Trócaire, Baile an Róba

Baile an Róba, Co. Mhaigh Eo
Na Siúracha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    air" ars an prionnsa, "GCluin tú, a prionnsa? Is mise an seancuid[e] is fearr ag bord ná ceann leabhaidh a tháinic ariamh ná a thiocfas go bráth a rugadh ariamh ná a béarfar chomh fada agus bhéas uisge rithte nó féar ag fás." "Is doiligh liom sin a chreideamhaint le mar tá fhios agam féin gur fada ó cailleadh eisean," arsan prionnsa. "Is maith atá fhios agam an fear atá i gceist agat," arsan buachaill. Bhí eolas maith agam air agus ba cheart dom a bheith. Níor innis sé sin aon sgéal maith ariamh ach an sgéal a bhí ann agus an sgéal a bhéas ann. Ní h-é sin liom-sa," ars an buachaill. "Innseóchaidh mé duit an sgéal nach raibh ann ariamh agus nach mbeidh arís go bráth agus tuitfidh muinntir an domhain 'na gcodladh go socair tar éis é a chloisteál." "Is iongantach an óganach tú go cinnte. "Ceárd eile atá tú in ann a déanamh?" Is mé an coisidhe is fearr a tháinig
    Brighidh Ní Chuinn
    Seán Mac Chuinn