Scoil: Clochar na Trócaire, Baile an Róba

Baile an Róba, Co. Mhaigh Eo
Na Siúracha

Ar an leathanach seo

1. Uair amháin bhí fear ann. Bhí air dul isteach i dteach comharsan cuin sgilitín fághail le a dhinnéir. Chuaidh sé isteach ins an dteach agus chonnaic sé duine maith in-a shuidhe istigh sa caileach agus dhá shúil móra air. Rug an fear ar an sgilitín agus d'eirig an duine maith amach as an caileach agus rith sé chuig an sgilitín. Tháinig an fear amach an dara uair chun é d'fághail agus dubhairt an duine maith leis "Téig amach go b'uatfasach nó brisfeadh mé do chloigeann". Ní raibh sé i bfad amuigh go dtáinig sé isteach chun é fhághail agus fuair sé é mar bhí an púca in-a codladh. Taréis sin briseadh cos an fhir sin trí uair.
    Brighid Ní Chuinn
    Seán Mac Chuinn