Scoil: Eaglais

Boirinn, Co. Mhaigh Eo
S. Ó Mongaigh

Ar an leathanach seo

1. Murchadh Mór agus Murchadh Beag amachag baint sughcraobh lá .An méid ibhí Murcadh Mór ag baint Bhí Murchadh ghá ??the . Nuair a mheas sé go raibha sháith bunte aige, bhí siad uilig ithte ag Murchach Beag. Dubhair sé le Murchadh Beag go gcrocfhadh sé é nuair geobhadh sé slat le gad a dhéanamh le na chrocadh . Nuair a tháinic sé com cada leis an tsait dobhairt an tslaint lis "Cá bhfuil tú a dhul?" Níor thug sé aon freagra don tslat acht do bahin sé agus do rinne sé gad dí. Nuair tháinic sé go dtí an áit a raibh Murchadh Beag bhí sé imtighthe.
    AT2030: The Old Woman and her Pig
    P. O Máille