Scoil: Tír na Sligeach (C.) (uimhir rolla 16108)

Tír na Sligeach, Co. Dhún na nGall
Miss M. Mc Daid

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    An chead la de'n bhliadhian úr coisceim coillí fada ar an lae. Oidhche brigdhe dá uair go leith cait coinneal ar chul. Lá Padruig coinneal agus coinnleoir ar chul. Oidhche Brigdhe breichine baineadh cinn de criocana, gabh ar do gluain. Deanamh unaidh agus leig isteach Brigdhe. Se beata se beata, se beata.
    Padruig Mhic Manuis bhfuol tú ag eisteacht le mo ghit mise mac tí na glora. Lá mise annseo induí, ma mharbhuigeann tusa caora big bhan na muilt beag dubh. Beigh tusa ar na maide roimh la seachtmaine ar an lá induí. Eirigh suas a Mhainus marb an cinn is fearr sa cro, agus rinne se sin. Bí banis mhait suimhneas acú buaidheachas da glor.
    Roise Ní Dhochartaigh
    Brigid O Donnell