Scoil: Trian Caol (uimhir rolla 10778)

An Trian Caol, Co. Dhún na nGall

‘S o’ ru sheanduine sheanduine dhoighte
    ‘S o rú sheanduine sheanduine dhoighte
    ‘S o rú shean duine cloch agus fód ort.
  2. Scéal na dTrí Ministir
    Bhí tailliur ann aon uair amhain agus bhín bhean aige ba doigheamhla chonnaic éinneach ar a shuile cinn ariamh. Bhí triur Ministir ar an bhaile mhór ceadna, an Ractair [?] agus dhá ministir ní b-óige. Suid 's go rabh a gcuid ban fhein ag achan chuid aca ní rabh an fhear aca nar chuir spéis i mbean an tailliura.
    An uair sin chaitheamh tailliuir móran de chuid ama ar shiubhal as baile. 'S beag fuaigheal a gnidead [?] sé i n-a theach fein - se'n gnathas a bhí ag daoine an tailliur fhaghal 'un toighe go bhfuaigheadh se de iomlan an teaghlaigh agus is minis a bhíodh se lán na seactmhaine no béidir lán na míosa ar shiubhal as baile gan filleadh.
    Aon lá amháin chuaidh an bhean amach a cheannacht a cuid earraidh na Bhaile Mhóir a's ní deachaidh sí bh'fad gur ce casadh