Scoil: An Árd Leathan (uimhir rolla 7680)

An Ailt Leathan, Co. Dhún na nGall
Pádraig Mac Ailin

1. Urnaighe An Aignis.
    Ó mo thighearna Íosa Críost cuan Fíor a thógas ar siubhal peacaidh an domhain le do mhór thrócaire. Tabhair pardún damh in mó pheacaidh is ucht do pháis naomh. Tá mé ag iomchur fá dhaoibh diomh mo Agnus naomhtha le grádh ortsa agus i n-aghaidh mo luighe fhéin.
    Cul cosamhaileacht leis an caoimhleacht ofráil mé mo fhéin suas a gcuimhne na daoi n-Íodhbhairt a d-ofrail tú ar mo son ar crann na croiche in umhail go mbéidh an Íobairt seo agam anois agus go siorruidhe amén. Uair na ngrásta. Ó Dhia uair mo bháis go dtugaidh tú damh Comhair Dé ar réir a thalamh agam.
    Admhuighim an Spiorad Naomh na dtug thú fíor ceart damh. Ó athair Shíorruidhe gaoith ar mo shon. Ó Maigdian Mhuire gaoidh ar mó shon le mé a coingbhil ar stad na ngrásta Amen.
    Gráinne Nic Ghloinn