Scoil: An Árd Leathan (uimhir rolla 7680)

An Ailt Leathan, Co. Dhún na nGall
Pádraig Mac Ailin

1. Na h-Ainmhidhthe agus na Peataí ins na Toighte Seos Shuas.
    Conbhuigheann Muiris Mac Ghloinn trí ba ceithre gamhna, capall agus madadh. Bó dhubh, bó bhuidhe agus bó ghorm. Trí gamhna dubha agus ceann gorm. Capall donn madadh breac agus cat dubh. Seo an dath atá ar na h-ainmhidhthe.
    Chonbhuigheann Pádraig Ó Baoighill dhá bhó dhubha, gamhain breac agus gamhain dubh. Conbhuigheann siad dhá mhadadh bhuidhe agus cat bán.
    Conbhuigheann Pádraig mac na Midhe bó bhuidhe, bó dhubh agus bó bhreac. Tá sé gamhna dubha aige agus capall donn. Tá dhá mhadadh aige madadh dubh agus madadh buidhe, agus cat breac.
    Conbhuigheann Ruaidhrí Mac Fhloinn trí ba. Dhá bhó dhonn agus bó dhubh agus trí gamhna dubha agus capall donn. Conbhuigheann sé cat bán agus madadh dubh.
    Conbhuigheann Eoghan Ní Éichtheighirn cúig ba, bó bhuidhe agus ceithre cionn dhubha. Conbhuigheann sé ceithre gamhna dubha agus asal bán madadh riabhach agus cat breac.
    Caitlín Nic Ghloinn