Scoil: Baile Ciaragain (uimhir rolla 13127)

Baile Uí Chiaragáin, Co. Dhún na nGall
Cáitlín, Bean Mhic Fhionntaigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí rí ann fado, agus bhí trí nighin aige. Lá amháin dubhairt an bean ba sine go rabh sí ag imtheacht ag saothrú dí féin.
    D'iarr a h-athair uirthí fánacht sa bhaile, agus go bhfuigheadh seisean rud ar bith ba mian leithí fhághail. Dubhairt sí gur maith leithí culaith, agus éan ann os coinne gach éan san aer. D'imthigh an t-athair, agus taréis bliadhain, agus lá thainigh sé, agus an culaith leis. Bhí an cailín sin sasta amach. Cúpla lá indiaidh sin
    AT0425C: Beauty and the Beast
    Áine Ní Braon
    60
    Gairm bheatha
    Oibrí feirme (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)