Scoil: Boltifree (uimhir rolla 9764)

Buailte Fraoigh, Co. Dhún na nGall
Máire E. Nic a Teachlain; Áine E. Ní Ghallchobhair

1. Scéal (ar lean)

Bhí fear agus bean ann i bhfad ó shoin darbh ainm Domhnall agus Máire.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    sgaifte na bhfear suidhe ag bun an chrainn. Thoisigh siad a chunntas an airgid a bhí goidthe agus fuaduighthe aca. Tháinig sgaradh ar Mháire agus thuit an chomhla. D’imthigh na fir ag rachaidh agus d’fhág an t-airgead nach ndiaidh. Tháinig Dómhnall agus Máire anuas agus thug leobhtha an t-airgead. Tá dóigh mhaith ortha ó shoin.
  2. Bhí baintreabhach thiar ar an Choimiric agus ní rabh aici ach mac amhain darbh ainm Feargal Úa Gallchobhair. Lá amhain bhí sé amuigh fá na cnuic fhiadhna ag seilg fiadhach bárr (reindeers). Chuaidh an sgéala na dhiaidh go rabh an tighearna agus a chuid báilidhe ag tógail eallaigh a