Scoil: Boltifree (uimhir rolla 9764)

Buailte Fraoigh, Co. Dhún na nGall
Máire E. Nic a Teachlain; Áine E. Ní Ghallchobhair

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Damharc Murcadha mór na dhiaidh nuair a chuala sé an torman agus chonnaic sé an chailleach ar dhruim an tsearraigh. Rinneadh stuca dearg de nídh nach hiongnadh. Phill sé arais.Thug isteach an corp ‘un toighe. Annsin bhí sé comh sgannruighthe agus gur chomhairligh sé le Murchadha beag agus leis an fhear siubhail.
    “Faoi’n spéir”, ars seisean leabhtha “goidé tá cearr aici nuair atá sí ar fad a’ teacht arais”
    “Tá fhios agamse go maith” arsa’n fear siubhail “duine saidhbhir thusa agus níor chaith tú go leór léithí go foill. Ba chóir duit fosta”, a deir sé, “ceallag nótaí chur faoi na ceann san chomhnair”.
    “Tá eagla mhór orm”, arsa Murchadha mór, “indiaidh sin uilig go bpillfidh sí nuair a thosaigh sí ar an obair”.
    “Bhal”, arsa’n fear siubhail, “ma bheireann tú céad púnt damhse geallaim duit nach bhfeiceann tú arais í.
    “Maith go leór”, arsa Murchadha mó, “bheirfidh agus fáilte”.
    AT1536A: The Woman in the Chest