Scoil: Caiseal (2) (uimhir rolla 15393)

An Caiseal, Co. Dhún na nGall
Seán Ó Domhnaill

Ar an leathanach seo

1. Micheal Chordáín bhiodh sé ag dul thart breis a's caogadh bliadhain ó shóin. Ní rabh fhios ag an nduine cé's a dtainig sé. Thiocfadh leis dán a dheanamh ar an bhomaite agus é 'na sheasamh ar an urlár.
    Paddy-Wan-Tune: cha rabh aige a port amháín. Bhíodh sé ag fanacht i dtoigh Dhomhnaill Mhic Ghiolla Cheara i mBaile Úi Uidhrin. Oidhche amháín bhí Domhnall ag tabhairt isteach an t-sean-mhuc a bhí tinn isteach 'un togihe agus d'iarr sé ar Phadraig imtheacht nó níosfadh an mhuc é. Dubhairt Padraig, "is truagh liom nar ith sean-mhuc mé dhá fhiceadh bliadhain ó shoin." Pádraig Mac Lochlainn an t-ainm cheart a bhí air.
    John Higgarty: bhíodh seisean i gcomhnuidhe ag ceoil ins na tighthibh.
    An Kenny; b'as Co. na Gaillimhe ise. Bhiodh sí ag dul thart agus bhí sí rud beag as a meabhair; shil sí i gcomnuidhe go rabh daoine eighinteacht ag teacht le i a thabhairt leobtha.
    Christy Noble: bhiodh sé ag dul thart le asal agus carr ag cruinnuighadh sean-bhratógaí agus fionnaidhe agus ag díol eadaigh leath-chaithte agus soithigh criadha.
    Willie Noble:
      1. daoine de réir aicme