Scoil: Caiseal (2) (uimhir rolla 15393)

An Caiseal, Co. Dhún na nGall
Seán Ó Domhnaill

Ar an leathanach seo

1. Bá gnáthach le fear siubhail a bheith ag dul thart agus "Paddy Wan Tune" a bheireadh na daoine air. Fidleóir a bhí ann. Ní raibh ach fonn amháin aige, agus bhíodh an fonn sin le achá'n amhrán.
    Bhí bean siubhail eile agus ba ghnáthach léithí a bheith ar loistín i dteach m'Áintín. "Kitty Larkin" an t-ainm a bhí uirthí. - Bhíodh sí ag díol earraidhe beaga. Bhí sí cinéal amuideach. Bhí hata mór bán aicí agus choinnuigheadh sí uirthí sa leabaidh é. Chá chodladh sí neal ach ag cainnt leis an bhalla. Ní ghlacadh sí piginn muna bhfuigeadh sí cupla piginn. Nó ní ghlacadh sí uibh ach oiread.
      1. daoine de réir aicme
    Brigid Ní Earchain