Scoil: Caiseal (2) (uimhir rolla 15393)

An Caiseal, Co. Dhún na nGall

Bruiceanna
    Déidheadh
    Faithinne
    Truic
    Léígheas: Teine agaidhe. Cuimil píosa óir nó sifín chócháin thart ar gach ball nimhneach a bhfuil ar an aghaidh ag déanamh comhartha na croise agus ag rádh, "I n-ainm an Athar, agus an Mhic, agus an Spioraid Naoimh, is lag an teine, is beo an duine, Mac De a chuir." Tá sin le rádh trí h-uaire, uair gach am a cuimiltear.

Léígheas: Fiabhras croidhe: Glac cupa de mhin-coirce agus tarraing sgian thar béal an chupa go rabh an mhin cothromh le na bhéal. Leag an cupa i gceithre h-áiteacha ar chroiceann an duine tinn, fán bhásta, faoi'n chroidhe agus siar fá'n druim. Déan sin trí chúrsa. Déan fhein bhur gcoisreachadh i dtoiseach agus abhairighid "Dia i n-aghaidh na h-urcóide." Bíodh fhéín ag rádh an
      1. cleachtas an leighis
    Tréasa Ní Fhríghil