Scoil: Caiseal (2) (uimhir rolla 15393)

An Caiseal, Co. Dhún na nGall
Seán Ó Domhnaill

Ar an leathanach seo

1. Bhí bhean ar an Tonn-Bhán amh amháín darbh ainm Eiblin Nic a Bháird. Bhí an mhin agus an plúr gann san am. Chulaidh sí lá amháin go raibh muillean beag fa coinne mín choirce a mheilt thall i Leitir Mhic an Bháird. D'imthigh sí shiar fá coinne an mhuileann. Chuir sí an dá chloch muilleann isteach ina haprain d'fag shiar Leitir Mhic an Bháird go bféag luath ar maidin. Bhí an dá chloch sé chead meadchain, agus bhí sí ar an Tonn-Bhan an oidhche sin agus bhí an mhin choirce meilte aice agus brachan déanta aice fá choinne an bhreicfeasta sul a dteachaidh sí a luighe. Agus tá an dhá cloch le feicheal go fóill fhaoin urlár i mballoig Seámuis Mhic an Bháird.
    Caitlin Ní Shiadhail
    An Tonn Bhán, Co. Dhún na nGall