Scoil: Baile Mhichíl (uimhir rolla 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Dhún na nGall
Brian Ua Gafacháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    le galar ar bith a congbhail ar shiubhal o' na h-ainmhidhthe agus bíonn buideal uisge coisreachtha crochta o's cionn an dorais fosta.
    Bhí Tomas Beag as an Baile Úr ag teacht 'un 'a bhaile amháin o aonach agus é ag marcuigeacht ar asal. casadh Seán Uí Bhaoghail, fear bocht a bhí ina chomhnuidhe taobh leis, air. Nuair a chasadh ar a cheile iad chuir Seán Mallacht ar an asal os iseal agus nuair a bhí sé ar shiubhail Giota beag, cuaidh an t-asal síos ar dhá ghlúin agus deirtear go ndeánamh asal ar bith sin.
  2. Tá trí ba ag m'athair, trí gamhna, asal agus capall aige. An bhoitheach an teach a mbíonn na ba nuair a atá siad istigh.
    'Sé an dóigh a cheangluighthear
    Cáit Ní Bhaoighill