Scoil: Baile Mhichíl (uimhir rolla 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Dhún na nGall
Brian Ua Gafacháin

1. "Dallóg"
    Imrigheann muid an cluichi ins an teach. Chuireann cailín éigin píosa eadaigh ar a súilibh agus téigheann sí indiaidh na gcailíní eile agus an chead chailín a gheibheann sí greim uirthi chaithfidh sise an t-éadach a chuir ar a súilibh. Annsin chaithfidh sí an rud cheadhna a dheánamh.

"Trom trom caidé sin ar do cheann?"
    "'Sé an dóigh a n-imrigheann muid "Trom trom caidé sin are do cheann?" Téigheann cailín éigin ar a glúna agus druideann sí a súile. Chuireann chailín éigin rud éigin ar a ceann agus deireann sí "Trom trom caidé sin ar do ceann?" agus má abrann sí an rud contrailte cuirtear rud éigin eile ar a ceann agus leantar mar sin go dtí go n-abrann sí an rud cheart.

"Tráigh an Breiste tuitim síos."
    'Sé an dóigh a n-imrigheann