Scoil: Baile Mhichíl (uimhir rolla 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Dhún na nGall
Brian Ua Gafacháin

Ar an leathanach seo

1. "Dallóg", "Ag Foladh", "Traigh an briste cuitim síos", "Cranndaig bogadaig", "Pigín beag muice", "Seoladh na luinge móire", "Amach is isteach lé dhá fhicead cailín", "Fulan gulann", "Carraingt buicead de uisge", "An chat agus an lucóg", "An madah agus an garrfhiadh", "Falladh cruach", "Dathanna", "Falladh an cipín", "Imirt liathroid cóise", "liathroid laimhe, agus lurpóg lóirpóg".
    "Dallóg".
    'Sé an dóigh a n-imrigheann muid an cluiche sin na ins an oidhche chuireann cailín amháin giota éadaigh ar a súile agus ritheann sí indiaidh na gcaillíni eile agus an chéad cailín ar a gheibheann sí greim cuireann sise an t-éadach uirthi annsin agus déineann sise an rud ceadhna.
  2. Imrigheann na cailíni an cluiche sin amuigh as istigh, agus 'sé an dóigh a n-imrigheann muid é na folann cailín amháin a súila agus ritheann na cailíni
    Brighid Nic Suibhne
    Earra Thíre na Binne, Co. Dhún na nGall