Scoil: Baile Mhichíl (uimhir rolla 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Dhún na nGall
Brian Ua Gafacháin

Ar an leathanach seo

1. Níor cóir obair ar bith a thóiseact ar Dia Sathairn deirtear go mbéidh mí-adh léithe. Níor chóir obair ar bith a dhéanamh tráthnóna roimh Oidhche Shamhna nó tráthnóna roimh an Nodlaig, deirtear gur cóir dó na daoine stadaint dé'n obair tráthnóntai sin.
    Níor chóir dó na daoine obair ar bith a dhéanamh ar Aoine an Chéasta go dtí go mbéidh sé indhiadh a dhó dhéag. Níor chóir dó na daoine dhul 'um trágha la Aoine Céasta nó go dtiocfhaidh rud éiginteacht ortha.
    Deirtear nar chóir fanacht le uisge a thabhairt isteah i indhiadh luighe gréine lá na blaidhna úire nó gur fion a bhíos ann indhiadh sin. Chuaidh bean éigin go dtí an tobar oidhche ámhain dó thuir sí is
    Cáit Ní Bhaoighill
    An Baile Úr, Co. Dhún na nGall