Scoil: Baile Mhichíl (uimhir rolla 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Dhún na nGall
Brian Ua Gafacháin

Ar an leathanach seo

1. Pollach Mór, Talamh Dóighte, Páirc Bhán, Páirc a bhFiadan, An Ailt, Póll na n-Garrdha, Tobar na Páirc, agus Sgladan na gCloch, Páirc Úr agus Páirc Úr.
    Talamh Dóighte
    B'é an dóigh a fuair Stucán an t-ainm na dóghadh an talamh sin uilig uair amháin agus i na dhiaidh sin tugadh Talamh Dóighte air acht níπ ann áit ceathrú acra, mar is le fear eile an chuid eile de'n pháirc.
    Páirc a bhFiadan
    B'é an dóigh a fuair Páirc a bhFiadan an t-ainm na bhí talamh maith ins an pháirc sin i dtolamh agus tá go fóill fá choinne preataí agus coirce a chur.
    Tobar na Páirce
    B'é an dóigh a fuair Tobar na Páirce a ainm na i bhfad ó shoin ní rabh tobar ar bith i bpáirc ar bith acht ins an pháirc sin, agus
    Earra Thíre na Binne, Co. Dhún na nGall
    Brighid Nic Suibhne