Scoil: Baile Mhichíl (uimhir rolla 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Dhún na nGall
Brian Ua Gafacháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    dúbhairt an sagart ' Sgaoil anois' agus thug siad iarraidh sgaoileadh ach ní raibh siad ábaltá. Is minic a dhí-cheannadh na sagairt agus dá bhfuigheadh na saighdiúirí iad ag léigheadh Aifrinn i dteach marbhuigheadh siad muintir an toighe
  2. Bhí sagart ag fanacht ins an Bhaile Úr i n-aimsear na bpéindlighthe darbh ainm do an Sagart beag Ó Fhríghil. Bhí sé ag fanacht i dteach beag le Séamus Óg UÍ Chuinn agus a bhean Sorcha. Bhi poll i n-urlár a tseomra bhig agus am ar bith a dtiocfadh na saighdiúirí thart rachadh an sagart isteach ins an pholl agus cuireadh Séamus Óg bosca a bhi lán mónadh ar a bharr
    Ba ghnathach leis an tsagart
    Seán Mac an t Saoir