Scoil: Baile Mhichíl (uimhir rolla 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Dhún na nGall
Brian Ua Gafacháin

Ar an leathanach seo

1. Is é an t-am dé'n bhliadhain is mó pósann daoine na i mí Éanair agus Féabhra. Ins an t-seam am sin an t-a, dé'n bhlaidhain a phósadh siad acht ní posadh duine ar bith acht ar an dear-daoin agus ar an Domhnach. Deireadh na sean daoine nach mbíodh ádh ar an duine a phósadh lá ar bith eile.
    D'é san oidhche a phósadh gach duine ins an t-sean am agus annasin bhíodh teinte móra ar gach áit agus sgaoileadh chorr duine urchar fósta. Annsin bhíodh oidhche mhór spóirt acu an oidhche sin agus bhíodh a sháirt le h-ithe agus le h-ól ag gach duine agus damhsa go maidin. Roimh seo bhíodh na daoine go léir ag déanamh cleamhnaisi roimh an car chaghas.
      1. filíocht
    Maighread Ní Mhairtín