School: Baile Mhichíl (roll number 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Dhún na nGall
Brian Ua Gafacháin

1. Bhí triúr eile ag dul go h-Inis Eoghain i mbád timcheall caoga bliadhain ó shoin. Bhí fear acu as Fánaid agus an bheirt eile as Inis Eoghain. D'éirigh gaoth mhór ortha is thionntuigh an bád ortha agus báthadh an triúr.
  2. Bhí fear eile i na chomhnuidhe i n-Ára Thíre dar b'ainm dó Séamus Ó Fríghil timcheall ochtmadh bliadhain ó shoin. Chuaidh sé amach i gcurach leis fhéin le curach eile a shábhail. Chaill sé rámha amháin agus chuaidh sé amach agus amach ar an fhairrge go dtí nach rabh sé le feiceail agus ní bhfaca siad é ní ba mhó.
    Éibhlin Ní Fhríghil
    An Baile Úr, Co. Dhún na nGall