Scoil: Baile Mhichíl (uimhir rolla 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Dhún na nGall
Brian Ua Gafacháin

Ar an leathanach seo

1. hí fear ann am amháin agus bhí beirt inghin aige. Oidhche Shathairn do bhí ann agus d'iarr an fear ar bhean de na h-ingheanacha giota beag a ghearradh de na brístí a bhí aige nó go rabh sias ró fhada de fá choinne an Domhnaigh. Dubhairt sise na ghearradh, annsin d'iarr sé ar an dara inghean giota a ghearradh díobhtha agus dubhairt sí hach ghearradh.
    Chuaidh siad uilig na luighe annsin agus tháinig truagh ar inghean amháin ag smaoitiughadh ar a athair nach mbeadh sé ábalta dhul go dtí an t-Seipeal agus d'éirigh sí agus ghearr sí píosa de na brístí agus chuaidh sí na luighe annsin.
    Smaoitigh an dara inghean ar an rud céadhna agus d'éirigh sí agus ghearr sí píosa de na brístí agus chuaigh sí na luighe arais. D'éirigh an fear é fhéin agus ghearr sé píosa díobhtha agus chuaigh sé na luighe arais. Ní
    Cáit Ní Bhaoighill
    Séan Mac an t Saoir