Scoil: Ballylar (uimhir rolla 10444)

Baile Láir, Co. Dhún na nGall
Aodh A. Mac Congáile

Ar an leathanach seo

1. Tuairim is dachad bliadhan ó shoin níor ghnáth go bpófaidh achan duine sa t-séipéal mar ghnídhtear anois. Ba ghnáth leis an lanamháin dul go teach an tsagairt agus d'iarrfad siad air iad a phosadh. Phosfadh seisean annsin iad agus siubhalfadh siad abhaile arais fa choinne na bainse.
    Chan an buachaill agus an cailín a soiróchadh an posadh ar chor ar bith. Na tuismightheóirí a dheánfadh an obair sin. Socródhadh na seandaoine an cleamhnas eatorra i nganfios do na daoine óga agus caitheadh siadsan glacadh leis ciaca mbéadh siad pósta no nach mbéadh siad posta. Ba ghnáth Domhnach an Chogarnaigh a tabhairt ar an Domhnach roimh an Chargas. Ar an lá seo a dheantaosa lán de na cleamhnais. Bheadh na seandaoine
      1. filíocht
    Pádraig Ó Cheallachain