Scoil: Ballylar (uimhir rolla 10444)

Baile Láir, Co. Dhún na nGall
Aodh A. Mac Congáile

Ar an leathanach seo

1. Ins an ' tsean aimsir bhí droch-shaoghal ag na daoine nuair a bhí dlighthe sa tír. Bhí teach i mBaile-an-Chnuic agus cuireadh amach as an teach na daoine a bhí beo ann. Dá mbíodh dhá teach ar an fheirm amháin cuirtí duine amháín aca amach. Cuireadh duine aca seo amach agus chuaidh an duine eile na h-oifige leis an chíos a dhíol. Ar maidin lá ar na mhárach nuair a tháínig sé na bhaile bhí an teach dóighte agus ocht gcaoirigh de na chuid ar shiubhal. Ba ghnátach leo aifreann a léigheamh amuigh faoi'n spéír. Léigthí é thall i gCúl Baic ag bun an chnuic.
        1. foirgnimh
    Séamus É. Mac an t Saoir