Scoil: Ballylar (uimhir rolla 10444)

Baile Láir, Co. Dhún na nGall
Aodh A. Mac Congáile

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    sagart thart agus dubhairt sé, "Níl fhios agam cad chuige ar chuir dia na carraigeacha sin annsin." "Ochrú a shagairt," arsa Paidí. "Cha raibh duine ar bith le comhairle a thabhairt Air."
  2. Chuaigh fear go h-Albbain aon uair amháin ag cuartughad oibre. Chuaigh sé go dtí fear lá i nAlbain agus d'fhiafraigh sé dó an rab fear oibre a dhíth air. Dubairt an fear annsin go rab. D'fhiafruigh an tAlbanach dó'n fear caidé an cineál fir a rabh sé ag obair leis go deireannach. Dubairt seisean annsin nach le fear a bhí sé ag obair go deireannach ach le sluasaid.
  3. Bhí fear ann uair amháin agus bhí asal aige. Bhí an t-asa; ag ithe ar cruaich a bhí aige, agus mheas sé gur bhféarr dó í a dhíol. Chuaigh sé go dtí an t-aonach léithi. Chruinnigh scaipte tincéirí thart agus cheannaigh siad í ar phunt agus deich scillinge. Bhí sé ag cappaidh ceann eile agus ins
    Seán Mac Reannacháin