Scoil: Ballylar (uimhir rolla 10444)

Baile Láir, Co. Dhún na nGall
Aodh A. Mac Congáile

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    "O a Pháidí tá an fhairrge annseo"arsa Caití. "O a Chaití coimhead thú fhéin ar eagla go dtiocfadh Glas- Gaoidhthe ort" arsa Páidí. Glas-Gaoidhthe sin droch bheathach éisg atá ins an fhairrge.
  2. Bhí fear na chomhnaide san áit seo tamall maith ó s[h]oin. Páidí Shéarlaigh a bhéarfadh na daoine air. Fear an-ghreannuar a bhí ann. Thárla sé go dtáinig rothar an bealach mór lá amháin agus ó tharla go rabh sé na nuaidheacht mhór san am bhí na daoine uilig amuigh ag amharc air. Bhí Páidí Shéarluigh agus a bhean amuigh ag amharc air fosta. I gcionn tamaill bhig tháinig asal na rith an bealach mór agus bhí Páidí na seasaimh ar an t-sráid. Chuala a bhean a bhí astoigh an tormán agus arsa sise "An sin bicycle eile" óir ní rabh an t-ainm Gaedhilge ceart aice. "Chan eadh muise" arsa Páidí" acht
    Tomás Ó Siadhail