Scoil: Tearmonn (uimhir rolla 14194)

An Tearmann, Co. Dhún na nGall
Aodh Ó Duibhne

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    (11) Dá gcásfaidh poll uisge ort, i gcloich, agus gan thú a bheith a chuartadh leigheasfaidh sé faithne.
    Leigheas eile sileoide dhubh a chumail air.
  2. (I) An bealach mór atá ar ráchtail amach as Loch-a's-Allt, isé an bealach mór is ársa fa seo. Badh é Tighearna Talaimh, An sTiubhairteach, a bhí ina comhnuidhe ar na hArdaí, san áit a bhfuil na Aithreacha Naomtha de Órd Naomh Proinnsias anois, a rinne é. Ní féidir a insint le deimhneacht caidé'n dáta a dtearnadh é.

(11) Tá bealach mór amháin idir Gallóglach agus Mín-a-Labáin agus isé bealach mór an Bhrocain a bheirtear air.
    Tugadh brochain do na daoine a rinne é. Badh sin a bpáighe agus i n-aimsir.