School: Tearmonn (roll number 14194)

An Tearmann, Co. Dhún na nGall
Aodh Ó Duibhne

1. (continued from previous page)
    ball. Dubhairt an feirmoir nach rabh an méid sin de bainne ag na ba ariamh roimhe. An dara lá tharla an rud céadna. Tháinig fáthach eile anuas. Rinne Seán an rud céadna leis an fháthach seo a rinne sé leis an fhear eile. An lá ina dhiaidh sin tharla an rud céadna. Annsin bhí na fáthaigh uilig marbh. Chuaidh Seán suas go dtí an caisleán. Bhí seanbhean annsin. Bhí sí ag iarraidh Seán a mharbhadh, ach rinne Seán an rud céadna léithe as rinne sé leis na fáthaigh. Chuaidh sé fríd an chaisleán annsin. Bhí ór agus airgead go leor ann. Thaisbean sé do'n feirmoir é annsin. Thug sé airgead go leor do. Pósadh é féin agus ingean an féirmóra annsin agus bhí dóigh mhaith air ina dhiaidh sin.
      1. filíocht
    Seán Mac Gairbheach