Scoil: Tearmonn (uimhir rolla 14194)

An Tearmann, Co. Dhún na nGall
Aodh Ó Duibhne

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann aon uair amháin. Bhí sé ina comhnuidhe i gcois na fairrge. Bhí sé ag amharc ar na badaí ag teacht isteach agus ag dul amach.
    Smaointigh sé lá amháin go ndeanadh sé bád. Bhí sean crann ag fás in aice an toighe. Thoisigh sé lá amháin, agus ghearr sé an lár as, agus rinne séan bád. Tharraing sé é amach go dtí an fhairrge. D'éirigh sgáracht, agus shéid sé amach go lár an fhairrge é.
    Bhí long mór ag teacht, agus chonnaic an fuireann é. Thóg siad é ar bhórd. Chuir an caiftín chéist ar an fhear "an dtiocfadh léis an long a cráthadh." Dubhairt seisean, "go dtiocfadh" agus rinne sé sin.
    Seamús O Riodain
    Tír Chillín, Co. Dhún na nGall