Scoil: Rosguill & Doe Branch I.N.T.O. (uimhir rolla n/a)

Ros Goill, Co. Dhún na nGall
T. Mc Ginley

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    gurabh é seo an áit a bhfuil an [cú]? curtha agus gurab é san ait eile an Rí lugtar an t-ainm “leaba an fhir mhóir” ar seo. Thainig Maol Murchadha an bhata Bhuidhe as Caisleán na dTuadh leis na h-uaigheanna seo a thógailt ach chuir na Fir Sidhe an [tóir]? air.
    13b. Tá leaba Diarmuid ‘s Grania le feiceál go fóill comhgárach de Loch na Droma idir Carraig Airt agus An Craosloch.
    13c. Tá ceann eile i gcnoc Carn na nGabhar dá mhíle slighe uaidh seo shuas.
    13d. Tá “scallán” i gCarn na nGabhar fosda.
    13e. Tá sean [uancha]? sa cheanntar seo go flúirseach . Ceann i gCloigean (Dun Mór) agus ceann I gCoill. 4’X3’ ag dul isteach go doimin ins na Carraigeachaibh
    16. Do mhair “An Boc Glas” (duine do chlann Ó Gallchobhair) i nGleann Oirtheas. Bhí réim niór aige agus chuinnigh sé daoine Carraig Airt ‘s Gleann Ríógh i gcrítheagla i [dtolamh]? Mharbhuigh sé agus a chuid fear [Evans]? duine saidhbhear a bhí n’a chómhnuidhe i nGleann Ríogh ar son a gcuid [airgí]? Tá fothasacha do theach [Evans]? le feicéal i nGleann Ríogh