School: Rosguill & Doe Branch I.N.T.O. (roll number n/a)

Ros Goill, Co. Dhún na nGall
T. Mc Ginley

1. (continued from previous page)
    Chuaidh sé a luighe oidhche amhain agus rinne sé aisling mhór. Is dé brígh an aisling chréid sé go dtiocfadh annas agus ocras. Thóisigh sé agus chruinnigh sé gach saor cloiche da rabh ins an áit.
    Chuir sé suas stár a bhí míle ar fad agus mile ar léithead. Cho rabh fios ag na comharsannaí caidé a bhí sé ag dul a déanadh. Acht ní rabh i bhfád go rabh fhios aca an t-ám a bhí an stár críochnuighthe. Bhí sé goirid tairnge amhain fá choinne poll a bhí deanta. Dubhairt sé nach ndeanfadh sin difir ar bith. Chuir sé amach a chuid searbhfaghantuidhe acht gur chruinnigh siad leobhtha an méid bairr a bhí le faghail aca ag na bochtain go h-áirid coirce, seagail, corna a’s pís.
    Ar brígh gurabh sin an rud [fhasfódh]? siad ins an am sin. Thainig an lá amhain ceó már d’éirigh an spéir dorcha uilig acht ní ceo a bhí ann bá ceó dé chuileogaí a bhí ann a thainig ás an domhan thoir. Ba creamhairí an t-ainm a bhí ortha. Chuaidh ceann isteach ar an pholl a bhí fágtha ar ceann an stóir agus thug sé leis gráinín arbhair. Cuaidh ceann eile agus ceann eile agus thúg leo grainín. D’innis sé leis mar sin ar feadh seachtmhain.
    Sa déireadh bhí an rí tuirseach ag éisteacht leis agus d’iarr air stád dé sin agus innse dó caide thainig na dhiaidh. Dubhairt an sgealuidhe nach dtiocfadh leis na go rabh an spéir lán aca go fóill ag iarraidh faghail isteach agus go gcaithfeadh sé innse mar bhí amhlaidh. Sé dóireadh a bhí ann gur eirigh an rí tuirseach. Ní rabh duil aige a fhocal a bhríseadh. Dubhairt sé inéadan a thoile go rabh a nighean
    AT2300: Endless Tales