Scoil: An Gleann (uimhir rolla 14277)

An Gleann, Co. Dhún na nGall
Séamus Ó Domhnaill

nach rabh fhios aige caidé bhí ag teacht ortha. Annsin d'innis Seán an scéal dó ó bhun go bárr.
    Fiacheadh cás Reid agus ba é an deireadh a bhí air gur cuireadh 'ún báis é. Fuair Seán an ciste óír annsin agus ar shiubhal leis ag tarraingt ar an bhaile.
    Ar a bhealach na bhaile bhí aige le dhul na mílte agus na mílte thar chnoc nach rabh teach nó neach beo le feiceáil ann. Sa deireadh nuair a bhí sé ah siubhal dhá lá chas fear air. Chuir sé ceist ar an fhear seo an rabh sé i bhfad ó thoighthe. Dubhairt an strainsiúr gur shíπ seisean go rabh sé an'eas do thoighthe nó go rabh sé ag siubhal le trí lá fríd an chnoc. Dubhairt sé gur an rud a bá mheasa nach mbéadh sé abalta siubhal dhá lá eile gan i dath le h-ithe nó go rabh sé lag ag an ocras. Thug Seán amach an t-eadach beag agus ní rabh i bhfad go rabh a sáith le h-ithe aca.
    Nuair a chonnaic an fear eile seo dubhairt sé gur shíl seisean go rabh rud aige féin comh n-úsaideach agus thiocfadh a bheith agus 'na dhiaidh sin go
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Eithne Ní Cheallaigh