Scoil: Más an Easa (B.) (uimhir rolla 14775)

Más an Easa, Co. Dhún na nGall

Co. Donegal
    Aged 74’
    She heard this story from her mother who died over thirth years ago aged 80-yrs.
    Date. Oct. 18th 1938.
    Bhí bean ann am amháin, agus bhí trí n-ingheanacha aici- Níomal Donn, Níomal Fionn, agus Níomal Cárach. Bhí Niomal Fionn agus Níomal Donn dóigheamhail i gceart agus bhí siad bródomhail.
    Bhí (Naomhail) Níomal Cárach (iníodhmhar) míofur agus chaitfeadh sí an obair uilig a dheánamh Maidín amháin Dia Domhnaigh bhí an teine as, agus d’iarr an mháthair ar Níomal Donn a dhul chun Cailleach na gCearc agus aibhleóg a dhiarr uirthí. Nuair a bhí sí ag dul thar na h-aibhne, labhair tom spíonóige leithe- “Bain spionóg, ith spíonóg agus tabhair spíonóg leath”
    “Maise cha bhain spíonóg, char ith
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes