Scoil: Más an Easa (B.) (uimhir rolla 14775)

Más an Easa, Co. Dhún na nGall
Prionnseas Mac Carraigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí buachaill beag ann uair amhám agus bhí sé ionganta Dolba Fallsa Sé an t-ainm a bhí air - Domhaill. Ní dheánfadh sé rud ar bith a d'iarrfadh a mháthair air. Oidhche amháin d'iarr a mháthair air a dul fá choinnc canna uisge. Chá rachfadh sé duithe. Thainig bean mhór ghránda isteach sa toigh, agus thug sise air a dhul. Bhí eagle air roimpe. Agus chuaidh se
    Nuair a shrouch sé an tobar, sheasuigh sé, agus d'amharc sé suas ar an ghealaigh. Smaomtigh sé dá mbéadh sé shuar annsin ins an ghealaigh,. Bheadh am mhaith bhréagh aige leis sin thainig an ghealach anuas, agus bheir sí ghréim air, agus thug sí Domhnall
    Frank Mc Carry
    Mrs Anne Sheils