Scoil: Ceathramhadh Ceanainn (C.) (uimhir rolla 10842)

An Cheathrú Cheanainn, Co. Dhún na nGall
Áine Ní Dhochartaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ócadh sé ar uachtar; nó dá dtiocfadh le duine a chos a leagan air sgus beóleóg (aibhleóg dhearg) leis go mbrisfidhe an geas uaidh agus go bhfanóchadh sé ar uachtar.
  2. An Ghlas-Gaibhleann
    Bhí gabha thíos i nDruim-na- Teineadh ( i bpáirc na mbrící) agus bhí bó aige-an Ghlas-ghaibhleann-agus nuair a d'éireóchadh an féar gann ar drumtaí Druim-na-Teineadh ag deireadh na bliadhna shnámhfadh sí anonn go h-Innis-Bó-Finne ar maidin agus nuair a thiocfadh an t-am aice a theacht 'na bhaile bhuailfeadh an gabha tri bhuille ar an inneoir, agus mhoitheochadh sise thall é agus
    Nuala Bean Uí Ghallchobhair
    Baile an Easa, Co. Dhún na nGall