Scoil: Killymard

Cill Ó mBaird, Co. Dhún na nGall
Máire Nic Críosta

leis an sagart da gcuirfeach se spad ann .
    Cruinnógh na fir leis an obair a deanamh bhi eagla ortha toiseacht .Dubhairt an sagart leo dhul ar agaidh . Thainig 'barrett' amach agus a gunna faoi n asgail aige. Suibhal se suas comhgarach d'on sagart agus seas se.
    Nior labhair aoinne . Sheas "barreatt' agus d'obair na fir . Thainig am dunneara.Glaoidhea ar 'barrett' teacht isteach. act nior bhog se no nior freagar se . Fa dheireadh dubhairt an sagart leis dul isteach chuig an dinnear . D'eirigh leis na cosa a thogailt on ait a rabh siad greamuighte, agus dimghigh se 'ná bhaile gan focal a radh.
    Bhí aige muileann coirche agus lín ag 'grafog agus coch sé é féin í gceann acu sin indiaid sin . Nil cloch de na muilinn sin ag' grafog'anois.