Scoil: Mín na Croise

Mín na Croise, Co. Dhún na nGall
Máire C. Ní Choileáin

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann aon uair amháin agus bhíodh sé deánamh amach go rabh a bhean ag congbhail cuideachta fa’n teach nach rabh seisean ró-tógtha leis agus as an an ádhbhar sin bhí droch - bharamhal aige dí. Bhíodh obair agus gnoithí aige le deánamh giota ar shiubhal ó’n bhaile agus budh mhinic a shónruigh sé go mbíodh an t-an fonn oirthí fhéin agus ar an chailín nuair a bhíodh sé réidh le h-imtheacht.
    Bhí oidhche amháin ann agus é plúchadh shneachta agus [thobar]? go bhfeicfeadh duine a mhéar na. Shíl sé go bhfeachfadh sé iad an oidhche seo agus thosuigh sé ghleas an chapaill. Nuair a bhí sé ag gabhail amach ar an doras, phill sé agus dubhairt go mbféidir gur bfeárr do fuireacht no go rabh caill ar an oidhche a bhí
    AT1360B: Flight of the Woman and her Lover from the Stable
    Máire Ní hEigheartaigh